Dbamy o zdrowe odżywianie

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
31 października 2022

Uczniowie klasy 3a uczestniczyli w cyklu jesiennych zajęć poświęconych zdrowemu odżywianiu:

28.09.2022 Światowy Dzień Jabłka
21.10.2022 Światowy Dzień Owoców i Warzyw
28.10.2022 Klasowy Dzień Dyni

Z okazji Światowego Dnia Jabłka Uczniowie klasy trzeciej wykonali grupowe plakaty pt.: "Dlaczego warto jeść jabłka?". Dzięki zajęciom Uczniowie wiedzą jakie witaminy i składniki mineralne posiadają jabłka, dlaczego są tak ważnym elementem naszej diety. Podczas zajęć Trzecioklasiści mieli okazję smakować samodzielnie wyciśnięty sok z przyniesionych jabłek, a także skosztować domowej szarlotki.

Uczniowie klasy 3a w Światowym Dniu Owoców i Warzyw przygotowywali zdrowe sałatki owocowe, natomiast w dniu 28.10.2022 świętowaliśmy Klasowy Dzień Dyni. Uczniowie mieli okazję obejrzeć film edukacyjny na temat dyni – Królowej Jesieni, poznali dyniowe przysmaki i ciekawostki, a także zajadali zdrowe dyniowe ciasteczka.

Marta Jelonek
Wychowawca klasy 3a

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Dzień dyni

    Dzień dyni

  • Powiększ zdjęcie Dzień dyni

    Dzień dyni

  • Powiększ zdjęcie Dzień dyni

    Dzień dyni

  • Powiększ zdjęcie Dzień dyni

    Dzień dyni

  • Powiększ zdjęcie Dzień jabłka

    Dzień jabłka

  • Powiększ zdjęcie Dzień jabłka

    Dzień jabłka

  • Powiększ zdjęcie Dzień jabłka

    Dzień jabłka

  • Powiększ zdjęcie Dzień jabłka

    Dzień jabłka

  • Powiększ zdjęcie Dzień jabłka

    Dzień jabłka

  • Powiększ zdjęcie Dzień jabłka

    Dzień jabłka

  • Powiększ zdjęcie Dzień owoców i warzyw

    Dzień owoców i warzyw

  • Powiększ zdjęcie Dzień owoców i warzyw

    Dzień owoców i warzyw

  • Powiększ zdjęcie Dzień owoców i warzyw

    Dzień owoców i warzyw

  • Powiększ zdjęcie Dzień owoców i warzyw

    Dzień owoców i warzyw